Untitled
27 maa 2014
week 41: 21 t/m 27 maart

Op 21 maart gooide Bas weer van alles in de box toen Laura erin lag. Toen ik in de keuken was en Laura hoorde huilen, zag ik in eerste instantie niets. Toen ik Bas vroeg waarom Laura moest huilen, zei hij dat hij haar geknepen had en toen zag ik dat haar wangetje helemaal rood werd. ’s Middags zijn we even naar de winkel geweest en daarna bij oma Van Mierlo op bezoek geweest.
We zijn op 22 maart naar oom Anton geweest, omdat hij zijn verjaardag vierde. Laura heeft een hele tijd op schoot gezeten, omdat het te druk was om haar op de grond te leggen. Toen de andere kinderen naar buiten waren, heeft ze toch even op een deken op de grond gelegen, maar toen begon ze meteen te huilen en hebben we haar toch maar weer op schoot gepakt. Ze had ’s morgens geslapen en ook ’s middags na de boterham heeft ze een paar uur geslapen, maar toch leek ze moe. ’s Avonds is ze samen met Bas in bad geweest.
Op 23 maart zijn we Bas naar oom Anton, tante Monique, Esther en Lars gaan brengen. Mark, Laura en ik zijn daarna naar Den Haag gegaan. We hadden afgesproken bij Rubia, waar ook Eline, Farha en Marieke waren. Laura heeft onderweg een uurtje geslapen en daarna heeft ze een hele tijd héél hard gehuild. Gelukkig was haar huilbui over toen we haar uit de auto haalde. Ze heeft haar koekjes gegeten en haar thee gedronken, even op de grond gespeeld en is na haar avondeten heel lief in haar campingbedje gaan slapen. Ze was erg vriendelijk en enthousiast aan het zwaaien en lachen. Op de terugweg heeft ze het in de auto een stuk beter gedaan dan op de heenweg. Ze heeft lekker geslapen totdat we bij tante Monique en oom Anton waren om Bas op te halen. De rest van de autorit heeft ze wat gebrabbeld en toen we haar thuis in haar eigen bedje legde, sliep ze lekker verder.
We zijn op 24 maart met tante Maartje en Eline naar het park geweest. We hebben de eendjes gevoerd en zijn daarna bij tante Maartje, oom Tom en Eline nog wat gaan drinken.
Op 25 maart zijn we al vroeg naar de winkel gewandeld. Daarna kwam tante Willeke op bezoek. Ik had Laura ’s middags op een kleed op de grond gelegd en ze heeft fijn met de tractor gespeeld. Ze rolde alle kanten op, totdat ze onder de salontafel terecht kwam. Daar vond ze het blijkbaar erg leuk, want zodra ze er onderuit rolde, rolde ze snel weer terug. Na het avondeten hebben Bas en Laura samen op de grond gespeeld. Bas wilde Laura’s sokken uittrekken (dat doet hij wel vaker), maar ze had een maillot aan, dus dat viel niet mee. Hij had één pijp van de maillot vast en trok Laura daaraan een stukje over de grond vooruit; ze hadden allebei de grootste lol ;-).
Op 26 maart zijn we weer naar de winkel gewandeld. Bas ging met zijn hoofd op Laura’s voetjes liggen; dat vond Laura erg grappig. Toen we net thuis waren, zijn tante Maartje en Eline heel even geweest om Elines broodtrommel op te halen.
Laura heeft op 27 maart maar heel weinig geslapen. Ze is na haar fruithap gaan slapen tot 12.30 uur en daarna is ze tot 19.00 uur wakker geweest. Ze is wel erg lief geweest en heeft fijn gespeeld. We zijn ’s middags naar de winkel en het speeltuintje gewandeld.
Ik laat Laura iedere dag even lekker op de grond spelen. Dan kan ze lekker rollen. Ook speelt ze anders dan eerst. Ze bekijkt het speelgoed nu echt van alle kanten, draait bijvoorbeeld aan de wieltjes van de autootjes, drukt op knopjes. Ook brabbelt ze steeds meer en lacht ze erg veel. Leuk om te zien hoe ze zich zo ontwikkelt.
Deze week is Laura haar slaapritme aan het aanpassen. Ze gaat nu richting slapen na haar fruithap, als ze dan wakker wordt, is het tijd voor haar boterham en tegen de tijd dat ze dan weer gaat slapen, wordt Bas net weer wakker. Dat vond ik niet handig, omdat ik dan tot 10.00 uur weg kan, daarna ligt of de een, of de ander in bed. Na deze week denk ik dat ik het toch makkelijker vind als een van de twee in bed ligt, want als ze allebei wakker zijn, krijg ik helemaal niets gedaan. Ik kan Bas en Laura echt geen minuut “samen alleen” laten zonder ze in de gaten te houden: Bas gooit echt alles wat hij kan vinden in de box als Laura erin ligt (hele kleine dingetjes, die Laura gemakkelijk in zou kunnen slikken, maar juist ook grote dingen, zoals afstandsbedieningen, kleurdozen en autootjes, die veel te hard aankomen als hij haar ermee raakt), of hij wil haar een slokje van zijn ranja of een stuk van zijn koekjes geven.
Bas en Laura hadden een kaartje gekregen van opa en oma Van Aerle. Ze hadden samen de envelop opengepeuterd en toen Laura de kaart wilde pakken, zei Bas: "nee, die is van mij". Toen ik zei dat de kaart een beetje voor Bas en een beetje voor Laura was, pakte Bas de kaart, scheurde er een stukje af en gaf dat aan Laura ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative